Novosti Sport Događanja

Županija objavila natječaj za dodjelu stipendija

01.10.2013. / Nefertum IT
Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2013./2014. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije.

Županija će u ovoj školskoj godini dodijeliti pedeset novih stipendija, za trideset učenika i dvadeset studenata i 174 stipendije za stare stipendiste koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2013./2014.

Od trideset stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se deset stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera.
Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se dvadeset stipendija za učenike, od čega deset za deficitarna zanimanja kao što su armirač, autolimar, fasader, konobar, krovopokrivač, limar, mesar, obućar, pediker, plinoinstalater, stolar, staklar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater, zaštitar-čuvar i zavarivač.
Od dvadeset stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do deset stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do deset stipendija.

Stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500,00 kn za učenike i 1000,00 kn za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.
Natječaj je otvoren do 15. listopada 2013. godine.
Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendija“.

Prijave se mogu donijeti i osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije (Zagreb, Ulica Ivana Lučića 2a, soba 13, radnim danom od 8,00 do 13,00 sati).
Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na stranicama Zagrebačke županije, a više informacija može se dobiti na broj telefona u Županiji 01/6009-492.

Podijeli