Novosti Sport Događanja

4. Pisarovina Open u girevoy sportu

28.02.2014. / Nefertum IT
U organizaciji kettlebell kluba Giryatrija Zagreb i Hrvatskog Girevoy Sport Saveza u subotu, 1. ožujka, održat će se 4. PISAROVINA OPEN I CROATIA OPEN natjecanje u GIREVOY SPORTU (KETTLEBELL LIFTING SPORTU).

Ove godine po prvi puta u povijesti ovoga sporta održati će se i otvoreno prvenstvo Hrvatske koje će posjetiti rekordan broj domaćih klubova.

Natjecanje će se održati u sportskoj dvorani Osnovne Škole “Vladimir Nazor” u Pisarovini s početkom u 10 sati, a organizatori pozivaju navijače da se pridruže u što većem broju.

- Podrška navijača nam je potrebna iz razloga što se uz državno prvenstvo održava i međunarodno natjecanje u girevoy sportu, a koje već četvrtu godinu u sve većem broju posjećuju natjecatelji iz susjednih zemalja – ističu organizatori.

Uz to, pripremili su i gosta iznenađenja kako bi ovaj sport podigli na veću razinu.

girevoy.jpg
(Foto: Općina Pisarovina)

O sportu

Kettlebell lifting je izuzetno koristan i jednostavan sport koji u kratkom roku omogućava postizanje bolje forme i poboljšava fizičke sposobnosti. Riječ je o jednom od najtežih, odnosno fizički i mentalno najzahtjevnijih sportova na svijetu. Sportaši se natječu u tri osnovne discipline: jerk (izbačaj), snatch (trzaj), i long cycle (clean & jerk; nabačaj i izbačaj). Često ćete čuti da se spominju biathlon i long cycle zato što jek i snatch izvode jedan za drugim kao cjelina i nazivaju se biathlon. Natjecanje je vremenski ograničeno na 10 minuta za svaku disciplinu. Tijekom tih 10 minuta natjecatelj nastoji napraviti što veći broj pravilnih ponavljanja. Za razliku od dizanja utega ovdje nije cilj podići što veću težinu samo jedan jedini put. Velika je stvar ako natjecatelji izdrže svih 10 minuta do kraja. Girevoy sport jednako je popularan i kod žena i muškaraca.

Podijeli