Novosti Sport Događanja

Badmintonaši po četvrti puta sudjelovali na državnoj završnici

09.05.2014. / Nefertum IT
Na završnici Državnog prvenstva srednjih škola, koje je od 30. travnja do 2. svibnja održano u Poreču, Srednju školu Jastrebarsko je predstavljala muška badmintonska ekipa koja se četvrti put zaredom plasirala na završno natjecanje. Ekipa u sastavu Florijan Skok, Dominik Všetečka, Zvonimir Stunja i Borna Popović osvojila je peto mjesto, upisavši tijesne poraze od Dubrovnika i Osijeka rezultatom 3: 2.

badminton velika.jpg

Nastup na završnici su izborile škole čije su ekipe pobijedile na županijskim, a zatim i poluzavršnim natjecanjima, tako da je u svakom sportu sudjelovalo šest najboljih škola u Hrvatskoj.

–Obzirom da su nam konkurencija bile škole za koje nastupaju učenici sa svjetskih te europskih i državnih rang lista, zadovoljni smo rezultatom. Uspjeh je još veći jer u gradu nemamo klub te su učenici isključivo trenirali u školskim društvima osnovne i srednje škole. Vrhunski školski sport na neki je način preslika sporta u gradu tako da moramo biti zadovoljni samim plasmanom na završno natjecanje, a ova generacija iznimno talentiranih učenika i sportaša upravo je to i postigla te ne vidim u bliskoj budućnosti generaciju koja bi mogla ponoviti njihov uspjeh ni u jednom sportu – zaključio je Rodić– istaknuo je voditelj ekipe, Saša Rodić.

Podijeli