Novosti Sport Događanja

Buđenje nogometnih klubova

07.03.2014. / Nefertum IT
Ovog vikenda nakon tromjesečne stanke s natjecanjem započinju nogometni klubovi jaskanskog podneblja. Neki će tražiti put prema naslovu, dok će neki pokušati spasiti što se spasiti da. Jedan od onih klubova koji će tražiti nastavak dobrih igara i u proljetnom dijelu prvenstva svakako je Vinogradar, koji brani jesenski naslov u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Cilj kluba s Mladine je poznat- ulazak u Međužupanijsku ligu. Kako bi se u tome uspjelo klub je svoje redoveo pojačao s tri kvalitetna igrača, Ivanom Galićem, Vlatkom Šimuncem i Ivanom Jurić Bareom koji će debi za novu momčad imati u nedjelju na gostovanju u Sop Hruščici kod Save. Peto kolo Jedinstvene županijske lige donosi i sraz vodećeg dvojca, jer će se u Mladini tada susreti Vinogradar i Savski Marof, koji će tom utakmicom vrlo vjerojatno riješiti i pitanje prvaka, budući da ove dvije momčadi u odnosu na ostatak lige posjeduju dimeniju više.

nogomet velika.jpg

-Zanima nas jedino prvo mjesto i nadam se da ćemo to ostvariti. Ozračje u momčadi je dobro, sve ide svojim tokom i nadam se da će tako ostati do kraja- rekao nam je sportski direktor kluba s Mladine, Tomislav Višević.

Nino Sablić u (ne)mogućoj misiji spašavanja

Zima je donijela i velike promjene u najstarijem jaskanskom sportskom kolektivu, NK Jaski. Još krajem prošle godine, dogodila se nova predsjednička promjena. Brod koji tone napustio je predsjednik Stipe Bučar, a za novog čelnog čovjeka izabran je Mate Ivančić koji je do sada obavljao dužnost dopredsjednika.

-Dobio sam podršku svih skupštinara koji su tražili da ja preuzmem tu odgovornu funkciju budući da sam godinama u klubu. Pristao sam na to iako će biti jako teško vratiti sve to na prijašnji nivo na kojem je Jaska nekad bila i na kojem treba biti- rekao nam je novoizabrani predsjednik Mate Ivančić.

Uz novi Izvršni odbor promjena se dogodila i na trenerskoj klupi, umjesto Stjepana Pušćaka koji je momčad vodio u prvom  dijelu sezone, na trenerskoj klupi bit će Nino Sablić iza kojeg je bogata igračka karijera. U trenerskom poslu tek je na početku, gdje ga odmah očekuje težak zadatak- pokušaj ostanka u Prvoj županijskoj ligi.

nogomet velika 1.jpg

-Ja ću se potruditi opravdati dobiveno povjerenje. Mislim da možemo ostati u ligi, u suprotnome ja se nebi prihvatio ovoga- iskreno nam je prilikom posjeta klubu rekao novi trener Nino Sablić, koji će debi na klupi imati sutra kontra Save.
Utakmica na Centarli počinje u 15 sati.

U Svetu Janu se vratio dobar nogomet

Najveći broj jaskanskih klubova natječe se u Drugoj županijskoj ligi. Nas je put tijekom stanke odveo u Svetu Janu, čija momčad na polusezoni zauzima treće mjesto sa izraženom željom da taj plasman bude i bolji. Trenutno je momčad trećeplasirana s četiri boda manje od vodećeg Kupinca. Inače, protekle jeseni je momčad trenera Danijela Fabijanića u sedamnaest službenih utakmica ostvarila 13 pobjeda.

-To je pokazatelj da je ova momčad kvalitetna za rang u kojem se natječe. Dobru atmosferu prepoznali su i igrači koji su nam došli, tako da nam je iz Jaske stigao iskusni Vedran Falica, koji je vođa ove momčadi, a pristupili su nam i Bubanović, Igričić te neumorni trkač Belak. U našim redovima nalazi se najbolji igrač i strijelac lige Josip Jurinić- rekao nam je prilikom razgovora o Klubu njegov predsjednik, Mijo Severinac.

nogomet velika 2.jpg
FOTO: NK Sveta Jana

Sveta Jana u prvom proljetnom kolu gostuje u Pribiću kod istoimenog domaćina, a u ostalim utakmicama igraju: Bestovje- Kupinec, Donja Kupčina- Croatia, Mladost (B)- Galgovo, Rakov Potok- Zdenčina, Samoborski otok- Desinec, Dinamo (VŠ)- Klokočevac. Utakmice su na rasporedu u nedjelju od 15 sati.

Podijeli