Novosti Sport Događanja

Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu

22.10.2018. / Redakcija

Ovog vikenda na stazi Malino kraj Oriovca vožena je posljednja ovogodišnja utrka PH u supercrossu, čime je i službeno završena sezona motocrossa i supercrossa za ovu godinu.

Nakon odvožene sezone koja je bila izrazito duga, gdje je voženo 10 utrka za PH u disciplini motocross i 3 utrke u disciplini supercross, vozač MTC Jaska Danko Braim, može biti izuzetno zadovoljan sezonom, unatoč težoj ozljedi koju je zadobio tijekom sezone.



Što se tiče motocrossa, po šesti puta za redom, Danko je postao prvak Hrvatske u klasi veterani-A. Od 10 utrka na 8 je pobijedio, a na dvije bio drugi i to uz vrlo bolnu povredu ramena koju je zaradio na utrci u Donjoj Petrički. Naime, utrka je bila prekinuta nakon pada, gdje je ostao bespomoćno ležati na stazi, ispod motora. Što se pak tiče supercrossa, jučerašnjom pobjedom, (3 od 3) postao je prvak Hrvatske po treći puta za redom ( klasa veteran-A).



Osim što je višestruki prvak Hrvatske u veteranskoj kategoriji, Braim je u funkciji izbornika u ovoj sezoni vodio i reprezentaciju Hrvatske u Poljski Gdansk, gdje su nastupili na Europskom kupu nacija. Na natjecanju su vozači Hrvatske zauzeli su solidno 9.mjesto.

Uz sve nabrojeno i ozljedi tijekom sezone, Danko je uspio i odvoziti nekoliko utrka za prvenstvo Slovenije gdje je ostvarivao rezultate između 3.i 5. mjesta. Prema izjavama Danka, ova sezona ocijenjena je kao vrlo uspješna. Sada slijedi stanka i kraći odmor, a ako se uspije zatvoriti financijski plan za sljedeću godinu, kondicijski treninzi i pripreme za sezonu 2019. počinju već u siječnju.

Galerija slika

Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu Danko Braim obranio titule prvaka Hrvatske u motocrossu i supercrossu

Podijeli