Novosti Sport Događanja

Derbi pripao Bregani

15.04.2021. / Maja Peranić

U zaostaloj utakmici 12. kola Prve županijske nogometne lige Zapad nogometaši Jaske poraženi su u Bregani s 1:3 (0:1). Prema riječima trenera Jastrebova Viktora Šimanovića i Mislava Bradvića njihovi su igrači protiv favoriziranog domaćina, uz očekivano suđenje, pružili vrlo dobru igru, ali su propustili previše povoljnih prilika za postizanje zgoditaka. Jastrebovi su tijekom utakmice imali desetak šansi, a nisu zabili nijedan pogodak.

S druge strane igrači Bregane imali su šest prigoda, od kojih su njihovi vrsni napadači iskoristili tri, a tri je obranio raspoloženi vratar Jaske Bruno Mataušić. Kod rezultata 0:0 Jastrebovi nisu iskoristili četiri povoljne prilike (Borovec, Všetečka dvaput i Tandarić), dok su domaćini svoju šansu pretvorili u pogodak za 1:0. I u drugom dijelu Jaska je nastavila je s napadima, propustila niz šansi (Cuković, Mioković, Koluder), a izvrsno je branio i domaći vratar Ivan Štibić. Bregana je iz protunapada zabila svoj drugi pogodak, a iz jedanaesterca treći. Nakon toga su i Jastrebovi izveli dva kaznena udarca, od kojih je Luka Mravunac prvog poslao preko gola, a Josip Cuković drugog realizirao.

Jaskine modrobijele boje u Bregani su branili: Bruno Mataušić, Tomislav Nad, Marko Miljević, Ivan Borković (Tomi Kopić), Karlo Novosel (Florian Pintarić), Luka Mravunac, Tomislav Tandarić (Gabriel Koluder), Dominik Stipić, Tin Borovec (Mario Mioković), Krunoslav Všetečka (Kristijan Kurpes) i Josip Cuković (kapetan).

Jaska i nakon ovog poraza na prvenstvenoj ljestvici čvrsto drži četvrto mjesto. U 23. kolu, u nedjelju, 18. travnja (10 sati), Jastrebovi na svojoj Centrali dočekuju momčad Pušće, koja je u zaostaloj utakmicu 14. kola savladala Slogu u Orešju s 2:1, pa sada na petom mjestu zaostaje za Jaskom pet bodova.

Podijeli