Novosti Sport Događanja

Derbi u sjeni teške ozljede

14.04.2014. / Nefertum IT
U Mladini se jučer igrala derbi utakmica proljetnog dijela prvenstva Jedinstvene županijske lige između vodećeg Vinogradara i drugoplasiranog Savskog Marofa. Bolju igru tijekom svih devedeset minuta domaći igrači su okrunili uvjerljivom pobjedom od 3:0, kojom su Savskom Marofu otišli na sedam bodova prednosti. Međutim, sama utakmica ostala je u sjeni teške ozljede gostujućeg igrača Marka Žigmana, kojem je prilikom jednog starta pukla noga, te je kolima hitne pomoći prebačen u Zagreb.

derbi velika.jpg

Vinogradar je bolje otvorio utakmicu te je već u 8. minuti mogao povesti, no udarac Stefana Gavarića s jedanaest metara zaustavio je gostujući vratar Marko Hodak. Gosti su zaprijetili u 17. minuti no njihov udarac je završio iznad domaćih vrata. U 22. minuti Antonio Vukić je zatresao vratnicu, a samo četiri minute kasnije Mihael Medven je domaću momčad doveo u vodstvo. Nastavio je Vinogradar i nakon toga nizati šanse pred gostujućim vratima, da bi igrači Savskog Marofa u 41. minuti propustili svoju najozbiljniju šansu. Istaknuo se tada intervencijom mladi vratar Josip Braje.

derbi velika 1.jpg

U nastavku utakmice nastavljena je dominacija domaćih igrača koji su u 54. minuti povećali vodstvo. Centaršut Marka Povrženića neobranjivo je iza gostujućeg vratara smjesti Mihael Medven, da bi iskusni Nikola Bucković u 67. minuti postavio konačnih 3:0.

-Bilo je teško, nismo iskoristili jedanaestarc no zabili smo taj gol pa je bilo malo lakše. Sve nas je malo presjekla ozljeda nijhovog igrača.
Pokazali smo im da zaslužujemo prvo mjesto, jer smo puno bolja momčad od njih- rekao je nakon utakmice dvostruki strijelac Mihael Medven.

derbi velika 2.jpg

Vinogradaru je ovo šesta proljetna pobjeda, kojom je pred drugoplasiranim Savskim Marofom ostvario vrlo vjerojatno nedostižnih sedam bodova prednosti.

-Trebamo ići iz utakmice u utakmicu, te ovu razliku održati do kraja- kratko će trener Stjepan Gomerac.

Podijeli