Novosti Sport Događanja

FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb

20.04.2022. / Maja Peranić

U streljani streljačkog kluba uoči Uskrsa održao se mini turnir polaznika škole streljaštva. Turnir je bio jedan od posljednjih faza programa razvoja mladih strijelaca.

S obzirom na kapitalno uređenje streljane u 2019. godini, ostvareni su uvjeti kojim se mogla pokrenuti i streljačka škola za one najmlađe. Škola pod vodstvom dvaju trenera, gospodina Damira Miljkovića i trenerice streljaštva gospođe Sanje Roškar započela je prošle godine, te se u kratkom roku priključilo sedmero dječaka petog i šestog razreda osnovne škole. Oni su kroz period od više od 4 mjeseca, kroz dva puta tjedno po dva sata savladali osnovno rukovanje zračnim oružjem.

Osim sigurnog rukovanja što je možda i najvažniji dio programa, dječaci su savladali program uspješnog ciljanja i naravno postizanja pogodaka.

Uskrsni turnir obuhvaćao je probnih 5 metaka pa zatim 2 puta po 10 metaka koju su se bodovali. Natjecanje je izlučilo petoricu najboljih:

5 mj. Eduardo Magđinski
4.mj. Petar Šalaj
3.mj. Leon Sljepnjov
2. mj. Daniel Dolanjski
1 mj. Tomislav Matošević

Nakon turnira logorovanje i snalaženje u prirodi

Nakon uskršnjih praznika iz kluba ističu da polaznike škole očekuje i nastavak programa koji obuhvaća i slaganje šatora, izradu čvorova, paljenje vatre, higijenske mjere na terenu i ostale aktivnosti u prirodi.

Cijeli program radi se u cilju završnog logorovanje koje je planirano za desetak dana kada će polaznici škole napraviti program orijentacije u šumi, izradu tabora, te noćenje u prirodi i hranu uz logorsku vatru.

Tabor je ujedno i zadnji dan škole streljaštva za imenovanu ekipu pa će i taj dan biti podijeljene diplome o završetku škole streljaštva. Nakon toga članovi će biti uključeni u redovne treninge kluba i radit će povremeno kao ispomoć pri radu s novom generacijom škole streljaštva koju klub planira u jesen ove godine.

Iz kluba poručuju da je plan za jesensku školu uključivanje minimum 5 djevojčica i 10 dječaka koji će školu započeti sredinom rujna, kao i odlazak na natjecanja.

Budući da klub sada ima trenera i trenericu iz kluba se nadaju se da će svi napori za stvaranje kvalitetnih strijelaca u Jastrebarskom uroditi plodom.

SZGJ

Galerija slika

FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb FOTO: Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb

Podijeli