Novosti Sport Događanja

FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik

25.02.2021. / Maja Peranić

Održanim šestim kolom i proglašenjem najboljih natjecatelja i timova, premijerno izdanje lige Tilčekov put je došlo do svog kraja. Organizatori su zadovoljni ovim natjecanjem koje je okupilo 237 sudionika, imalo svoju humanitarnu notu, a glas o Tilčeku i njegovoj priči proširio se po cijeloj Hrvatskoj. Zato su i otkrili da bi Tilček uskoro trebao dobiti i svoj spomenik na Japetiću!

Liga Tilčekov put u organizaciji DIAF.hr i Tilček Team-a održavala se šest tjedana po cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika, Hvara, do Čakovca i sve do Osijeka, a natjecalo se je 237 natjecatelja u tri kategorije. Iz organizacije ističu kako su ponosni na projekt kojeg su podržali brojni sponzori , a kojem su se pridružili i mnogi natjecatelji.



-Kad smo započeli projekt lige, s više strana su do nas dolazili dobronamjerni savjeti da će nam biti teško, jer smo ipak novi u organizaciji utrka, nemamo baze natjecatelja i sl. Ponosni smo na činjenicu da je projekt odmah na početku prepoznat od strane naših pokrovitelja lige, a to su redom GIANT Hrvatska (On&Off d.o.o.), Keindl sport trgovina d.o.o. i TIA mobilna i web trgovina d.o.o. Iako smo svega dva tjedna prije početka lige još uvijek bili u nedoumici hoće li se liga uopće održati, iz jednostavnog razloga jer je broj prijava svakim danom bio veći ali vrlo usporenim tempom, svjesnim pojačanim ulaganjem u promociju ipak smo uspjeli. Sudjelovanje 237 natjecatelja u premijernom izdanju lige je za nas zaista odličan rezultat- istaknuli su organizatori iz redova Tilček Team-a.

Humanitarni put lige

U sklopu lige Tilčekov put održan je i Humanitarni put lige, gdje su sva sredstva koja su planski ostala nakon podmirenja troškova lige namijenili raznim udrugama, te su tako donirali 3.000 kuna (6 kola po 500kn), što organizatori smatraju nije možda puno, ali budući da je donacija povezana s brojem natjecatelja u ligi, na kraju je donirani iznos puno veći od velike većine donacija virtualnih ili pravih utrka koje se održavaju u Hrvatskoj.
Uz humanitarni dio, cilj je svakako bio da su natjecatelji aktivni, a rezultati potvrđuju da je cilj postignut.



-Sjetimo se polarnih minusa, a natjecatelji hodaju, trče ili bicikliraju kilometre i kilometre. Ili sjetimo se raznih poziva usred noći kad su natjecatelji noćili u raznim planinarskim domovima te nas zovu da provjere da li je rezultat zaprimljen, priznajemo da će nam sve ovo od proteklih šest tjedana ipak malo i nedostajati. Zaista su nas veselile aktivnosti koje smo gledali na fotografijama svih natjecatelja, a pogotovo kad smo primali fotografije rođaka našeg Tilčeka iz Hvara i sl. Pokretanjem lige nismo bili svjesni da će naš Tilček biti toliko puta spominjan. Tilček je priznajemo ili ne, postao atrakcija- istaknuli su Tilčeki.



Spomenik Tilčeku

Upravo iz tog razloga želja im je s aktivnostima nastaviti i dalje, a svome Tilčeku podići i spomenik na Japetiću.

-Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju, te vas pozivamo da nas pratite na stranicama kluba Tilček Team-a, da objavljujete fotografije vaših aktivnosti u našoj grupi Tilčekov put na Facebook-u, te da svakako pratite naš sljedeći projekt koji će biti nadamo se još ove godine. Ako uspijemo - a to je postavljanje spomenika (biste) našem Tilčeku na Japetiću – zaključuju iz Tilček Teama.

Galerija slika

FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik FOTO: "Tilčekov put" proslavio ga po cijeloj Hrvatskoj, a na Japetiću će dobiti i spomenik

Podijeli