Novosti Sport Događanja

Hajduk se ponovno provukao na Mladini

31.10.2013. / Nefertum IT
Bio je to praznik nogometa u jaskanskome kraju. Nakon devet godina Vinogradaru je na Mladinu ponovno stigao Hajduk, koji se opet namučio kako bi prošao dalje. Preko 2500 gledatelja moglo je uživati u dobroj nogometnoj predstavi u kojoj su domaći igrači dali svoj maksimum protiv trenutno prvoplasirane momčadi prvenstva koja svojom igrom nije dala naslutiti da je riječ o srazu prvoligaša i četvrtoligaša. 
KUP VELIKA 1.jpg
Štoviše, da neuvjerljivi sudac Mario Zebec nije drastično oštetito domaću momčad tko zna u kojem bi smjeru otišao susret, ovako je Hajduk tek u drugom produžetku svladao Vinogradar s 3:1, nakon što je susret u regularnih 90 minuta završio 1:1. 
- Pohvalio bi svoje dečke koji su dali svoj maksimum, jer znali smo da jedino tako možemo igrati protiv Hajduka. Intenzitet utakmicama u našoj je ligi slab, te smo znali da im možemo parirati negdje do osamdesete minute, te da će poslije toga biti teško. Zadovoljni smo igrom koju smo pružili i čestitamo Hajduku na prolasku dalje- rekao je trener Vinogradara, Stjepan Gomerac. 
EUROGOL POVRŽENIĆA 
Vinogradar je odmah na početku utakmice pokazao gostima iz Splita da im na Mladini neće biti lako. U 37. nastala je erupcija u prepunom gledalištu, jer domaćini su poveli eurogolom kapetana Marka Povrženića. 
KUP VELIKA.jpg
- Ne zabijaš gol svaki dan Hajduku, to je sigurno nešto posebno. Zažmiriš i pukneš, a lopta je na našu radost završila u mreži - rekao je strijelac vodećeg zgoditka, Marko Povrženić. 
Krenuo je Hajduk u nastavak susreta puno odlučnije. Imali su Splićani nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, no njihovi igrači bili su neprecizni. Dapače, u istoj akciji cijelu loptu su promašili Kouassi i Vršajević. 
DO IZJEDNAČENJA IZ NEPOSTOJEĆEG JEDANAESTERCA 
Pomislili su tada mnogi kako se Hajduk neće izvući iz ove situacije, no uz obilatu pomoć suca Zebeca koji je simuliranje Kiša u 63. minuti pretvorio u jedanaesterac stigli su do izjednačenja. Vrlo dobrog vratara Josipa Brajea svladao je Marko Bencun. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, te je utakmica otišla u produžetak. 
KUP VELIKA 2.jpg
U produžecima se vidjelo da igrači Vinogradara više ne mogu parirati Hajduku i bilo je samo pitanje vremena kada će Bijeli zabiti za vodstvo. U konačnici, Hajduk je poveo u 107. minuti preko Kouassija, a za konačnih 1:3 u 113. minuti pogađa Kiš.;
- Kup je još jednom pokazao ono što je da su problemi favoritima pogotovo jer se igra jedna utakmica. Ja moram odati priznanje domaćinu i strijelcu, jer su dali svoj maksimum, međutim mi smo na kraju bili bolji i zasluženo smo pobijedili - rekao je na kraju utakmice trener Hajduka, Igor Tudor. 
KUP VELIKA 3.jpg
VINOGRADAR- HAJDUK 1:3 (1:1) 
STRIJELCI: 1:0 Povrženić (37), 1:1 Bencun (64- 11 m), 1:2 Kouassi (107), 1:3 Kiš (113) VINOGRADAR: Braje, Vukić Povrženić (od 77. Jalšovec), Mačešić, Bucković (od 109. Dugić), Medven, Gavarić, Domjančić, Lončar, Vidić (od 73. Gomerac). TRENER: Stjepan Gomerac HAJDUK: Stipica, Milović, Pašalić, Maglica, Jozinović, Nižić (od 52. Vršajević), Jonjić, Bradarić (od 26. Sušić), Bencun (od 91. Maloku), Kiš, Kouassi. TRENER: Igor Tudor 

Podijeli