Novosti Sport Događanja

Im memoriam: Tomislav Crnilo (1934-2016)

28.09.2016. / Nefertum IT
Smrt Tomislava Crnila bolno je odjeknula u njegovoj i našoj Jaski. Rođen u Vukovaru 7. ožujka 1934, cijeli svoj život proveo je u našem gradu, kojem je poklonio svoj radni vijek i svu svoju ljubav. Građevinski tehničar, iskreno zaljubljen u svoj jaskanski zavičaj, Tomica Crnilo ostavio je neizbrisiv trag u povijesti jaskanskog sporta kao vrsni igrač Nogometnog kluba Jaska.

tc3.jpg
Najbolji prijatelji (slijeva): Branimir Pasecky, Tomislav Crnilo i Kazimir Masnec

Bio je pripadnik legendarne, zlatne generacije kluba, za koji je odigrao niz velikih utakmica kao junior i senior, četrdesetih i pedesetih godina 20. stoljeća, najčešće u društvu svojih najbližih prijatelja, Branimira Paseckog i Kazimira Masneca. Svoju ljubav prema Jaski i sportu Tomica je prenio i na sina Borisa koji je nastavio očevim tragom kao uspješan nogometaš, stolnotenisač i sportski dužnosnik.

tc1.jpg
Proslava 80 godina NK Jaska u studenom 2005. - Tomislav Crnilo prvi zdesna

Radosno i ponosno Tomislav Crnilo sudjelovao je u siječnju 2016. na proslavi devedesetog rođendana Nogometnog kluba Jaska, u kojem je proveo najljepše dane mladosti. Bio je izuzetno marljiv, drag, skroman i samozatajan čovjek, omiljen prijatelj i susjed.

tc2.jpg
Legende NK Jaska na veličanstvenoj proslavi 90. rođendana kluba u siječnju 2016. - Tomislav Crnilo prvi zdesna

Iznad svega je volio svoju obitelj, a naročito svoju bolesnu suprugu Bosiljku kojoj je prožet istinskom ljubavlju nesebično i požrtvovno poklonio i podredio mnoge dane i godine. Bio je uzoran suprug, otac, djed, brat, svekar i šogor.

tc5.jpg
Tomislav Crnilo prvi slijeva s prijateljima u Svetoj Nedelji

tc4.jpg
Tomislav Crnilo (prvi zdesna) s prijateljima 1952.

Neka mu je laka ova jaskanska, hrvatska zemljica koju je toliko ljubio. Počivao u miru!

N.Š.

Podijeli