Novosti Sport Događanja

Jaska Vinogradar i petu utakmicu bez pobjede: Buševčani s Centrale odnijeli tri boda

25.10.2021. / Maja Peranić

Jastrebovi su i petu utakmicu u nizu ostali bez pobjede. Bodove s Centrale odnio je Polet, koji je znao iskoristiti sve slabosti i propuste domaće momčadi. Utakmica je startala idealno za goste, koji su poveli već u 3. minuti sjajnim udarcem ljevicom kapetana Sučića. Do kraja prvog dijela samo još jedno pravo uzbuđenje. U 33. minuti Vračević je najprije izborio, ali potom i promašio jedanaesterac, tako da su gosti na odmor otišli s minimalnim vodstvom. Nastavak dvoboja donio je u 53. minuti novi kazneni udarac za Jaskance, a ovaj puta Vračević je pogodio za 1:1.

Nedugo nakon toga, u svega deset minuta domaća je momčad doživjela tri, pokazalo se, kobna udarca koji su definitivno prelomili utakmicu. Najprije je u 61. minuti lošu reakciju i izostanak komunikacije na relaciji Braje - M. Mravunac iskoristio Šestak te s nekih metar i pol gurnuo loptu u mrežu za novo vodstvo gostiju. Potom u 65. minuti slijedi neodlučnost, a onda i neoprezan prekršaj za isključenje Matije Mravunca, da bi u 71. minuti i gosti dobili kazneni udarac koji Stuparić pretvara u konačnih 1:3 i tu je priči bio kraj. Gosti su do kraja rutinski sačuvali stečeni kapital, a domaći se više nisu mogli vratiti u igru.


U konačnici, možemo konstatirati da su Buševčani zasluženo odnijeli kući tri boda, glavni sudac List nije se baš proslavio dijeljenjem pravde, a domaća momčad je u sve većim problemima i jasno je da bez tri-četiri kvalitetna pojačanja slijedi mučan i težak daljnji tijek sezone. Najveće je pitanje ima li uprava kluba snage i mogućnosti dovesti neophodna pojačanja za mirniji nastavak sezone ili će se mučenje kluba s Centrale nastaviti i dalje. Treba svakako reći da trener Lucijanić kvalitetno radi svoj posao i na njemu nema ni trunčice odgovornosti ni krivice za loše rezultate, baš kao što krivicu nisu snosili ni njegovi prethodnici Bradvić i Šimanović, to bi sada trebalo svima biti jasno. Problem očito leži u kvalitetom pretankom igračkom kadru za ovaj rang natjecanja, a na vodstvu kluba je sada zadaća osigurati treneru i njegovim igračima nekoliko kvalitetnih pojačanja kako bi Jastrebovi odletjeli sa začelja prema sredini ligaškog poretka.

 
JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA - 11. KOLO

JASKA VINOGRADAR - POLET 1 : 3

JASTREBARSKO - Stadion Marijan Bradvić Mara. Gledatelja 60. Sudac: List (Vrbovec) 5,5. Pomoćnici: Rafaelo i A. Crnoja (oba iz Vrbovca).
STRIJELCI: 0:1 - Sučić (3), 1:1 - Vračević (53-11m), 1:2 - Šestak (61), 1:3 - Stuparić (71-11m).
JASKA VINOGRADAR: Braje 6, Kordić 5,5 (od 53. M. Mravunac 5), Miljević 6 (od 46. Smičiklas 6), Novosel 6, Borovec 6, L. Mravunac 5,5 (od 78. Mesic -), To. Nad 6, Tv. Nad 5,5, Vračević 6,5, I. Borković 6, Čejvanović 6,5. TRENER: Sanjin Lucijanić 6.
POLET: Bradić 7, Tičarić 6,5, Janječić 6,5, Baćan 6, Župetić 6,5, Pejak 6, Matušin 6,5 (od 69. Janušić -), Sučić 7 (od 90. Kovačević -), Jušić 6, Stuparić 7, Šestak 7. TRENER: Mario Paviša 7.
CRVENI KARTON: M. Mravunac (65).
IGRAČ UTAKMICE: Ivica Sučić.

 

AUTOR: TOMISLAV TADIĆ

Podijeli