Novosti Sport Događanja

Jaska Vinogradar krenula s pripremama, veliko pojačanje bit će povratak strašnog golgetera Luke Rupčića, Saša Kanazir preuzeo Nogometnu školu

29.01.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Jaske Vinogradar krenuli su s pripremama za nastavak sezone u 4. NL Središte Skupina B. Jesenski dio sezone seniorska ekipa zaključila je na šestom mjestu, u konkurenciji 16 klubova te je nakon osam pobjeda, dva remija i pet poraza skupila respektabilnih 26 bodova.

Prvi strijelac Jastrebova bio je Marko Kelava, koji je suparničke mreže tresao čak 15 puta te je trenutno i najbolji topnik cijele lige! Borna Kordić zabio je sedam, a Martin Bašić dodao je šest golova. Pod vodstvom Sanjina Lucijanića i njegovog 'pomoćnika' Stjepana Lucijanića igrali su Josip Braje, Matija Majkić, Christian Pustaj, Tin Borovec, Tomi Kopić, Tvrtko Nad, Borna Kordić, Matija Krnjus, Martin Bašić, Josip Španić, Daniel Mićunović, Juraj Celić, Martin Miščin, Mario Meter, Josip Obradović, Borna Grdiša, Marko Kelava, David Fabijanić, Mihael Stepinac, Ivan Miščin, Nikša Kosanović i Martin Lukina.

Pripreme za nastavak sezone počele u pravim zimskim uvjetima, na snijegom zatrpanom terenu na jaskanskoj Centrali, a veliko pojačanje bit će povratak Luke Rupčića, sjajnog golgetera, koji je prošle sezone bio prvi strijelac JŽNL, dok je u 56 nastupa za Jasku upisao nestvarnih 65 golova. Kadar je zasad praktički nepromijenjen, a ekipu je prije prvog treninga pozdravio predsjednik kluba Marin Banković.

(Foto: NK Jaska Vinogradar)

 

Na prozivku su stigli Josip Braje, Matija Majkić, Christian Pustaj, Tin Borovec, Tomi Kopić, Tvrtko Nad, Borna Kordić, Matija Krnjus, Martin Bašić, Josip Španić, Daniel Mićunović, Martin Miščin, Mario Meter, Josip Obradović, Borna Grdiša, Marko Kelava, David Fabijanić, Ivan Miščin, Nikša Kosanović, Martin Lukina i Luka Rupčić.

Jaska Vinogradar ove godine slavi 99. rođendan i dobar rezultat bit će fantastična uvertira u veliki jubilej, koji će se obilježiti iduće sezone.

Jastrebovi će odigrati i pet pripremnih okršaja, protiv Inkera, Samobora, Segeste, Lekenika i GNK Tigar Sveta Nedelja.

"Uprava NK Jaska Vinogradar, kao jedan od glavnih klupskih ciljeva u novoj godini, istaknula je podizanje rada nogometne škole na višu razinu. Prvi konkretan potez s povučen je već prvih dana 2024. godine. Za novog voditelja nogometne škole NK Jaska Vinogradar imenovan je Saša Kanazir," poručili su iz kluba.

Saša je 37-godišnji trener s UEFA A licencom, koji je kao trener brojnih omladinskih selekcija radio u Dinamu iz Okića (2007-2015), zagrebačkom Dinamu (2015-2018), HAŠK-u (2019-2022) i Hrvatskom dragovoljcu (2022-2023). Od 2006. do 2012. uspješno je vodio malonogometnu momčad zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. U svojim nogometnim počecima igrao je za limače Zagreba, a potom je prošao kompletan omladinski pogon NK Jaska.

"Tijekom ljeta i jeseni 2004. zaigrao je i za seniorsku momčad Jaske, a sada se nakon gotovo dva desetljeća vratio na Centralu. Kao voditelju naše nogometne škole, želimo mu puno sreće i uspjeha u radu te realizaciju svih zacrtanih ciljeva i planova," istaknuli su iz Jaske Vinogradar.

 

 

Podijeli