Novosti Sport Događanja

Jaskanska Sportska zajednica bogatija za dvije članice

29.12.2022. / Ivana Ćurić

U utorak, 27. prosinca, u Centru za kulturu Jastrebarsko održana je sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog na kojoj je donesen financijski plan i program rada za sljedeću godinu.

Plan rada i Financijski plan jednoglasno su usvojeni, te je time Skupština, zajedno na čelu s predsjednikom Šlatom izrazila zadovoljstvo da će Grad nastaviti pratiti i podupirati rad Zajednice, odnosno 37 udruga u ovim izazovnim vremenima.

-Zasigurno, time i pokazujemo da Grad zaslužuje titulu Europskog grada sporta koju je i nedavno dobio za 2023. godinu. Obzirom na navedeno, uz gospodarsku djelatnost Zajednice, sponzorstva i drugih prihoda, financijski plan za 2023. godinu prelazi 300.000 eura, te od toga iznosa, nešto manje od 90 % proračuna usmjereno za rad sportskih udruga koje se podupiru kroz nekoliko stavaka plana-kažu iz Sportske zajednice.


Također, članice su primile dvije nove sportske udruge u Jaskansku sportsku obitelj. Na prijedlog Upravnog odbora, Skupština je jednoglasnom odlukom prihvatila članstvo udruge Streljački klub J.G. TEAM našeg proslavljenog olimpijca ali i sada Jaskanca Josipa Glasnovića, te udruge Rekreacija i sport Jaska (RIS Jaska) čiji je predsjednik naš prvi „Jaskanski Ironman“ Matija Maček.

 

Sportska infrastruktura i ugostiteljski objekt SRC Centrala


U programu rada za 2023. godinu uz daljnju podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je kao i do sada veliku pažnju usmjerila i na sportsko - rekreacijsku infrastrukturu. Uz kapitalna ulaganja koja će se realizirat preko proračuna Grada, Zajednica je u svom proračunu planirala sredstva i za manja ulaganja u sportske objekte čijom bi se realizacijom poboljšali uvjeti za korisnike tih objekata.


-Jedna od važnijih rasprava Skupštine, svakako je bio projekt, odnosno ugostiteljski objekt SRC Centrala čija će realizacija krenuti već početkom 2023. godine. Za realizaciju navedenog projekta, Upravni odbor i predsjednik dobili su potporu Skupštine. Pokretanjem ovog projekta, Zajednica kreće u novi način funkcioniranja kojim će bit cilj osigurati dodatna sredstva za potrebe članica Zajednice. O daljnjim postupcima projekta, predsjednik Šlat najavio da će Skupštinu obavijestit na sljedećoj sjednici koja će se održati u veljači-kazali su iz SZGJ-a.


Za kraja uz čestitke povodom Božića i Nove godine podjeljene su zahvalnice članicama koje su sudjelovale na radnoj akciji čišćenja livada na Japetiću u sklopu obilježavanja Svjetskog dana biološke raznolikosti, te Dana zaštite prirode. Također, ovu je priliku iskoristio i predsjednik HPD-a Jastrebarsko, Jadranko Šeper da kao začetnici i suorganizatori navedene akcije, u ime planinara i vlasnika doma na Japetiću zahvali svima na sudjelovanju navedene akcije

 

 

 

Izvor: SZGJ

Galerija slika

Jaskanska Sportska zajednica bogatija za dvije članice Jaskanska Sportska zajednica bogatija za dvije članice Jaskanska Sportska zajednica bogatija za dvije članice Jaskanska Sportska zajednica bogatija za dvije članice

Podijeli