Novosti Sport Događanja

Jastrebovi glavometom do finala Kupa!

30.04.2021. / Petar Brnada

U polufinalu Kupa Nogometnog središta Jastrebarsko nogometaši Jaske porazili su u srijedu, 28. travnja, na gostovanju u Pisarovini momčad Jamnice s 3:1 (1:0). U finalu će se ponovno susresti s Mladosti iz Klinča Sela koja je u drugom polufinalnom dvoboju savladala Pribić s 3:1.

Prema riječima trenera Jastrebova Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića njihovi su igrači ušli u utakmicu željni pobjede, odlučno i čvrsto, a te želja rezultirala je ubrzo s dvije povoljne, ali propuštene prilike za postizanje pogotka. Jamnica je vrlo dobra momčad i uzvratila je s nekoliko opasnih napada, a njihove dvije lijepe prigode bravuroznim obranama otklonio je mladi Jaskin vratar, „Jastreb s Trešnjevke“ Bruno Mataušić. 

U 43. minuti „malunjski Jastreb“ Florian „Wallace“ Pintarić ubacio je s lijeve strane lijepi ubačaj u pisarovinski kazneni prostor, a „Jastreb iz Šenoine ulice“ Tomislav Nad glavom je s desetak metara majstorski ubacio loptu u mrežu domaćina za 1:0. Drugi pogodak Jastrebovi su postigli u 63. minuti nakon udarca iz kuta. Domaći vratar otišao je u prazno, a takve izlete Jaskin „neboder“ Kruno Všetečka ne prašta. Glavom je uputio loptu prema vratima, a na nju je natrčao Jaskin „oklopni vlak“ Marko Miljević i glavometom je proslijedio u jamnička vrata za 2:0. Nakon nesporazuma u Jaskinoj užoj obrani Jamnica je u 73. minuti preko Josipa Čačkovića smanjila na 1:2. No, rafinirani Jaskin „Šenoa“ Tomislav Nad lukavo je presjekao u 76. minuti jednu povratnu loptu „mineralne“ obrane i postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:1.

Jaskin „evergreen“ Mislav Bradvić uputio je nakon utakmice brojne pohvale na račun svih igrača svoje momčadi koji su izborili ne samo plasman u finale Kupa, nego su se i dostojno revanširali Pisarovčanima za jesenski prvenstveni poraz na istom igralištu.

Modrobijele Jaskine boje s drevnim jastrebom na prsima u Pisarovini su časno branili: Bruno Mataušić, Antonio Smičiklas (Karlo Vidaković), Marko Miljević, Ivan Borković, Florian Pintarić (Dominik Stipić), Luka Mravunac (Patrik Cipovec), Karlo Novosel, Tomislav Nad, Mario Mioković (Luka Štefić), Krunoslav Všetečka i Josip Cuković (Franko Jukić).

U 25. kolu prvenstvenom kolu Jastrebovi na svojoj Centrali dočekuju Savu iz Drenja (općina Brdovec), a utakmica se igra u nedjelju, 2. svibnja, s početkom u 10 sati.

Podijeli