Novosti Sport Događanja

Jastrebovi uvjerljivi protiv Klokočevca

21.09.2020. / Maja Peranić

Nakon trijumfalnog kup finala u Mladini, Jastrebovi su nastavili s uvjerljivim prezentacijama i pobjedama. U sedmom ligaškom kolu, na Centrali je "oružje" položio Klokočevac. Gosti su se dobro držali prvih dvadesetak minuta, bili su rastrčani i agresivni, a onda Borovec prolazi po desnoj strani, šalje krasnu "rolicu" za Tandarića, koji pogađa za 1:0 prednost domaćih.

Ubrzo potom, nakon sjajnog proigravanja Cukovića, Tandarić ponovno dolazi pred Bišćana i već je 2:0. Nakon toga, gosti su potonuli, a domaći su se potpuno razigrali i s dva pogotka Všetečke, razriješili sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo. U zadnjih pola sata, Jaskanci su malo smanjili tempo, nogometnim žargonom rečeno - stali su na loptu, te mirno i rutinirano priveli utakmicu kraju.



Kod pobjedničke momčadi s Centrale, svi akteri zaslužuju pohvale, a posebno raspucani Tandarić i Všetečka, uz već poslovično razigrane i učinkovite Cukovića i Borkovića. Ipak, jedno ime zaslužuje posebno poglavlje, a to je mladi Tin Borovec, novi izdanak i biser Jaske i jaskanskog nogometa. Njegove prezentacije ove sezone doista su impresivne, a njegovi prodori, driblinzi, lažnjaci, brzina i nogometni "vic" kojim dodatno oplemenjuje svoju igru, nerješiva su enigma za njegove čuvare. Na terenu djeluje kao prekaljeni profesionalac, a ne kao mladi, devetnaestogodišnji poletarac.

Bude li se i dalje nogometno pravilno razvijao, a u to ne treba sumnjati, pred njim bi mogla biti doista krasna karijera. U utakmici protiv Klokočevca, bio je izravni asistent za prvi i treći pogodak, a četvrti je postignut nakon njegovog krasnog udarca i odbijanca na nogu Všetečki. I više nego dovoljno za titulu najboljeg igrača utakmice.

 

1. ŽNL ZAPAD - 7. KOLO

JASKA - KLOKOČEVAC 4 : 0 (3 : 0)

JASTREBARSKO - Stadion Marijan Bradvić Mara. Gledatelja 70. Sudac: Lešković (Zaprešić) 7. Pomoćnici: Vuković (Donji Laduč) i Šinko (Zaprešić). Delegat: Jagodić (Sveta Jana).
STRIJELCI: 1:0 - Tandarić (18), 2:0 - Tandarić (24), 3:0 - Všetečka (35), 4:0 - Všetečka (51).
JASKA: Budinšćak -, Smičiklas 7,5, Miljević 7,5, Novosel 7,5, Cuković 7,5, Borovec 8,5 (od 78. Vidas -), Mravunac 7,5, Pintarić 7,5 (od 66. Kurpes -), Borković 7,5, Tandarić 8, Všetečka 8 (od 73. Jerbić -). TRENERI: Mislav Bradvić i Viktor Šimanović.
KLOKOČEVAC: Bišćan 6, I. Kižlin 5,5 (od 66. Bratelj 5,5), Beloša 6, Penić 5,5, Kos 5,5 (od 67. D. Kižlin 5,5), Bortas 5,5, Pukšar 5,5 (od 62. Lovrić 5,5), Hečimović 5,5, Opačak 5,5 (od 75. Gestić -), Becić 5,5 (od 38. Matijaščić 5,5), Ladišić 5,5. TRENER: Denis Murić.
IGRAČ UTAKMICE: Tin Borovec.

Tomislav Tadić

Podijeli