Novosti Sport Događanja

Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda!

10.01.2024. / Redakcija

Od prošle godine NK Jaska Vinogradar bogatiji je za pravu malu navijačku skupinu koja svakim danom postaje sve veća, a nazvali su se Mali Jastrebovi.

Čine je igrači mlađih uzrasta Jaskinih nogometaša. Iako ne voli da ga se naziva vođom, predvodnikom ili začetnikom, pokretač i glavni motivator Malih Jastrebova je mladi simpatični Daniel Dolanjski. On s puno žara govori o svojem omiljenom klubu neumorno navijajući s tribina, ali i govoreći o razlozima za okupljanje Mladih Jastrebova. Ova navijačka skupina krenula je pratiti Jaskine utakmice posebnim žarom zahvaljujući velikim uspjesima kluba u sezoni 2022/2023. i osvajanju titule prvaka Jedinstvene županijske lige.

 

-Veseli nas što su Mali Jastrebovi uz velike Jastrebove i u novoj sezoni, u IV. ligi, te što ih igrači jako vole, cijene i podržavaju na kraju svake utakmice. Ponosni smo i što Mali Jastrebovi promiču pravi navijački fair play i kulturno sportsko navijanje - poruluju iz kluba.

U nastavku donosimo razgovor s Malim Jastrebom velika srca Danielom Dolanjskim.

Koliko imaš godina i otkad si navijač Jastrebova?

DANIEL: Imam 13 godina. Jaskanac sam i oduvijek simpatiziram NK Jasku. Aktivnije navijam zadnje dvije godine.

Koliko vas ima u navijačkoj ekipi, igrate li za neku momčad kluba (pioniri, limači)?

DANIEL: Ima nas desetak. Većina naših članova igra za Jaskine momčadi limača i mlađih pionira.

Zašto baš taj klub?

DANIEL: Kao što sam i rekao, Jaskanac sam i mnogo mojih prijatelja trenira i igra za naš klub. U početku smo bili podrška jedni drugima na utakmicama, a kasnije smo počeli pratiti i seniorsku momčad.

Čime se baviš osim navijanjem za Jastrebove?

DANIEL: Moja glavna briga je škola. Idem u 7. razred osnovne škole i 6. razred glazbene škole. Treniram i streljaštvo.

Pratiš li i HNL i međunarodni nogomet? Za koje klubove navijaš?

DANIEL: HNL sam počeo pratiti na nagovor brata koji je veliki zaljubljenik u nogomet. Navijam za GNK Dinamo Zagreb. Međunarodni nogomet slabije pratim, uglavnom samo repku i Modrićev Real Madrid.

Koja ti je do sada najdraža utakmica na kojoj si bio kao Mali Jastreb?

DANIEL: Najdraža utakmica mi je bila tekma protiv Lomnice na Centrali jer je bila jako dobra navijačka atmosfera i na toj utakmici smo osvojili prvenstvo.

Koji ti je najdraži Jaskin igrač?

DANIEL: Nemam svog favorita. Svi su mi podjednako dragi.

Tvoja poruka treneru i igračima kluba?

DANIEL: Neka samo tako nastave i dalje. Cijenimo njihovo zalaganje na terenu. Trudit ćemo se da im uvijek budemo "dvanaesti igrač".

Primate li nove navijače među Male Jastrebove i kako vam se može priključiti?

DANIEL: Bilo bi nam jako drago da nam se priključi što više navijača i da atmosfera na tekmama bude još bolja. Tko želi neka dođe na bilo koju domaću utakmicu na Centrali. Naša ekipa (Benjamin, Leo, Filip, Lorenzo, Nikola, Jakov, Vilim, Leonardo, Noa, Mihael i Daniel) rado će ih primiti u tim!

MH

Galerija slika

Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda! Mali Jastrebovi vode nas do novih pobjeda!

Podijeli