Novosti Sport Događanja

Memorijal Darijo Kličković ponovno oduševio: S još većim zanosom ćemo nastaviti održavanje turnira

30.11.2023. / Damir Žbulj

U organizaciji DVD-a Cvetković po 13. put igrao memorijalni turnir Darijo Kličković, koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Dariju Kličkoviću, dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske.

Dvorana je bila puna, a u Jastrebarskom su se okupile ekipe iz svih krajeva Hrvatske. Od lokalnih DVD Plešivica, DVD Gornji Desinec, DVD Donji Desinec, DVD Gornja Reka, DVD Stankovo, DVD Čabdin, DVD Volavje, DVD Pavučnjak, DVD Bobovec, DVD Odra, DVD Granešina i domaćina DVD Cvetković, na turniru su po prvi put nastupili i vatrogasci javih vatrogasnih postrojba Grada Zagreba, Grada Splita i Velike Gorice, kao i vatrogasci VZG Sveta Nedjelja. Uz SBO Slunj – ekipa u kojoj igraju kolege pokojnog Darija Kličkovića, turnir su i ove godine, sada već tradicionalno, svojim sudjelovanjem podržali njihove kolege vatrogasci iz dalekog DVD-a Sarvaš kraj Osijeka.

U finalu je ekipa DVD-a Volavje svladala ekipu DVD-a Plešivica rezultatom 2:1. Treće mjesto osvojila je ekipa SBO Slunja, a koji su osvojenu nagradu hvalevrijedno uručili četvrtoplasiranoj ekipi DVD-a Stankovo.

Najbolji strijelac bio je Bruno Vađina, član ekipe DVD-a Plešivica, a pehar za najboljeg vratara tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. Prije velikog finala odigrana je i revijalna utakmica limača NK Jaske Vinogradar Jastrebarsko.

Turnir se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela, odigrano je 40 utakmica, koje je pratilo nekoliko stotina gledatelja.

"Poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive glavni je cilj ovog turnira. Uz organizatore, gradonačelnik Novosel je najboljima uručio prigodne vatrogasne nagrade. Ranije tog dana, članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj položili su cvijeće te zapalili svijeće na grobu Darija Kličkovića, ali i na grobu nedavno preminulog Ivana Dikšića, u čast kojih je prije dodjele nagrada održana minuta šutnje. Organizatori su ovom prilikom poručili kako će sljedeće godine s još većim zanosom nastaviti s održavanjem memorijalnog turnira u spomen na njihove drage prijatelje i kolege koji su ih nažalost prerano napustili te se isto tako nadaju u što veću podršku, kako na parketu tako i na tribinama," prenosi jastrebarsko.hr.


(Foto: jastrebarsko.hr)

 

 

 

Podijeli