Novosti Sport Događanja

Planinarski uspon na Japetić

29.04.2014. / Nefertum IT
Športska zajednica u suradnji s jaskanskim planinarima, gradskim društvom Crvenog križa i Turističkom zajednicom četvrtu godinu zaredom Praznik rada će obilježiti usponom na Japetić

-Cilj takovog pohoda je potaknuti roditelje i djecu da zajednički provode što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku i obiteljskom druženju- poručuju nam organizatori..

Svi sudionici koji krenu na uspon u vremenu od 8 do 11 sati,  na pola puta između Šumskog dvora i Japetića na poklon će dobiti prigodnu majicu, bočicu vode i još pokoje iznenađenje koje su im pripremili organizatori. Gradskog društvo Crvenog križa kod planinarskog doma na Žitnici će kontrolirati razinu šećera u krvi, te mjeriti tlak.

Na Japetić možete i biciklom

Paralelno s planinarskim usponom održat će se i biciklistički uspon na Japetić u zajedničkoj organizaciji Športske zajednice i Kluba koturaša Jastrebarsko. Start je u 10 sati kod Šumskog dvora. Dolaskom na Japetić slijedi dodatni dio programa uz kratke brdske utrke. Pobjednici uspona uz Žitnicu u muškoj i ženskoj konkurenciji bit će promovirani u naziv Kralj i Kraljica Žitnice. Za najbolje su osigurane simbolične nagrade, a kotizacije za utrke nema.

Planinarski uspon, kao i natjecanja kod Planinarskog doma održati će se bez obzira na vremenske prilike.

Podijeli