Novosti Sport Događanja

Povijesni vikend za AK Jastreb 99: Osvojili prvi ekipni pehar, Rubinić prvak Hrvatske

10.03.2023. / Ivana Ćurić

Članovi AK Jastreb 99 prošle subote u Slavonskom Brodu sudjelovali su na 6. Polojskoj ultra 100 km koja je ujedno bila domaćin pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske na 100 i 50km.

Mario Tepeš, Luka Brezinščak i Kristijan Rubinić su se zlatnim slovima upisali u povijest kluba jer su osvojili prvi muški ekipni pehar i to na prvom prvenstvu Hrvatske na 50 km.

-Završili su brončani od ukupno osam ekipa! Kapa do poda, a posebice Luki koji je radi posla u Brod došao tek iza 1 sat u noći, odspavao samo 4 sata i onda pregazio 50km kao da to radi svaki dan; veliki respekt kao i našem support timu na stazi bez kojih ne bi bilo moguće bezbrižno gaziti kilometre-kažu iz kluba.

Za dodatno slavlje pobrinuo se Kristijan Rubinić koji je savršenim nastupom postao prvak Hrvatske i tako klubu donio prvu pojedinačnu zlatnu medalju s prvenstva!
Također je postignutim vremenom postavio novi rekord Hrvatske, još jednom ispunio normu za 3. kategoriju HOO-a i ostvario A normu ultra reprezentacije i izborio nastup na svjetskom prvenstvu koje će se održati u studenome u Hyderabadu (Indija).

-U sklopu "ultre" održala se i mješovita štafeta 2x25 km gdje smo imali dvoje predstavnika. Nikola je s kolegicom Tinom Šoljom uspio osvojiti broncu, a Dina je nastupila sa Ivanom Stepićem i završila odmah iza Nikole na 4. mjestu od ukupno šest ekipa. Da ne bi sve ostalo na cesti, naši trail trkači su nastupili na 1. kolu novoosnovane prve Hrvatske trail lige na CrazyHill Trail i to na najdužoj stazi od 34 km gdje je nastupilo 75 muških i 13 žena. Uz vrlo dobre rezultate Domagoja Krebera, Kristijana Dolenca i Nenada Koletića, naša jedina ženska predstavnica Aleksandra Galetić osvojila je odlično brončano mjesto-javljaju Jastrebovi.



(AK Jastreb 99)

Podijeli