Novosti Sport Događanja

Prekinut proljetni pobjednički niz Jaske Vinogradar: Favorizirano Dugo Selo se namučilo za prolaz u polufinale županijskog Kupa

04.05.2023. / Damir Žbulj

Svakom nizu jednom dođe kraj pa tako i pobjedničkoj seriji nogometaša Jaske Vinogradar, koja je trajala čak 12 prvenstvenih dvoboja. Točnije, Jastrebovi ovog proljeća još nisu bili poraženi, sve do dolaska Dugog Sela, petoplasirane momčadi Druge nogometne lige, u četvrtfinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Dugo Selo je 'na papiru' i bilo veliki favorit, ali su se gosti za prolaz itekako morali namučiti.

Gosti su autogolom Martina Miščina, sredinom prvog poluvremena, te pogotkom Tarasenka u 33. minuti i 'eurogolom' Frana Petkovića, dvije minute kasnije, stvorili nedostižnu prednost.

U samom finišu prvog dijela Borna Kodrić je na ubačaj Marka Kelave smanjio zaostatak, dok je Kelava, poslije desetak minuta igre u nastavku, iz penala kojeg je izborio Rupčić, u potpunosti vratio neizvjesnost u ovaj dvoboj.

"Bilo je do kraja utakmice nekoliko prigoda i prijetnji s obje strane, igralo se potpuno ravnopravno, ali pogodaka više nije bilo te su gosti iz Dugog Sela na koncu prošli u daljnju rundu natjecanja i borit će se za županijski trofej. Pred Jastrebovima je sada završnica sezone u kojoj im ne bi smio iskliznuti iz ruku naslov prvaka JŽNL i plasman u 4. NL središte Zagreb B. Za sjajan otpor Dugom Selu, tri ranga bolje pozicioniranoj momčadi, Lucijanićevi dečki zaslužuju sve čestitke i palac gore," poruka je iz Jaske Vinogradar, koja u subotu u dvoboju 25. kola JŽNL dočekuje Turopoljac iz Kuča.

JASKA VINOGRADAR: Braje, Krnjus, Mićunović, Kelava, Kordić, Bašić, Tv. Nad, Rupčić, Miščin (od 46. Novosel), Meter, M. Borković (od 84. Borovec). Trener: Sanjin Lucijanić.

 

Podijeli