Novosti Sport Događanja

Prošla godina bila je najuspješnija

28.03.2014. / Nefertum IT
Motocross je jedan od najvećih brandova Grada Jastrebarskoga, a na motocross stazi Mladina, organizirano je više od 20 utrka Svjetskog i Europskog prvenstva. Ove godine, najtrofejniji jaskanski Klub obilježava 35 godina motocrossa i 30 godina od osnivanja Motocross kluba. Prije osnivanja Kluba u Mladini su se za vrijeme berbenih svečanosti održavale moto utrke, što je kod grupe entuzijasta dovelo do ideje o osnivanju moto kluba.

-Zemljište gdje je bila staza uglavnom je bilo privatno. Mi smo ga malo po malo otkupljivali i širili stazu- prisjeća se početaka tajnik Ivan Lafter.

U početku su za Klub utrke vozili Jaskanci (Stjepan Rački i Josip Peršin), no ambiciozno klupsko vodstvo 1981. godine je donijelo odluku da se na Mladini 1985. godine održi utrka Svjetskog prvenstva (ista je održana 1. lipnja).   

-Kroz sve to godine puno toga lijepog i teškog smo doživjeli i proživjeli. No, eto rezultati su iza nas- kaže nam predsjednik Mladen Čop.

motocross velika 1.jpg

Jedan od onih koji je naviše pridonio tim rezultatima svakako je Goran Gorički, no tu su i brojni drugi vozači koji zauzimaju važno mjesto u klupskoj povijesti. Svi oni mogu se vidjeti i pronaći u trofejnoj sobi Kluba koja je dupkom puna mnogobrojnim trofejima koji su osvojeni u proteklih trideset godina.

Lani najbolji motociklistički klub

Vozači Motocross kluba Jaska na svim natjecanjima u prošloj godini osvojili su najviše bodova, a k tome su osvojili i Kup Hrvatske za seniore, dok su juniori u istom natjecanju bili treći.

-Lani smo proglašeni najboljim klubom pri Hrvatskom motociklističkom savezu što je slobodno mogu reći najveći klupski domet, bez obzira što nismo bili prvaci Hrvatske- objašnjava nam tajnik Lafter.

motocross velika 2.jpg

Svi klupski uspjesi najvećim dijelom vezani su uz dugogodišnjeg generalnog sponzora INU, no već desetak godina ova naftna kompanija ne pomaže auto-moto sport.

-Tu moram spomenuti da nas je Zagrebačka županija uvijek tretirala drugačije nego naš Grad. Mi smo mala sredina, te se je klub uvijek promatrao kroz pojedince, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Mi nikog ne optužujemo, no mislimo da moramo imati drugačiji tretman- kaže nam Lafter.

Pogled prema naprijed

U godini u kojoj se obilježavaju dvije značajne obljetnice, Klub će organizirati nekoliko sportskih manifestacija: Prvenstvo Europe u klasama MX-open seniori i MX 65 i MX 85 juniori (17. i 18. svibnaj), Prvenstvo Hrvatske u cross countryju (29. lipnja), Prvenstvo Hrvatske u motocrossu (6. srpnja) te Prvenstvo Hrvatske u moto rallyu i moto slalomu (28. rujna). Organizacija utrka, pogotovo onih međunarodnog karaktera zahtijeva od svih članova i aktivista veliko odricanje.

motocross velika.jpg

-S aktivnim radom prije tako značajnih utrka u Mladini se započinje mjesec dana ranije kako bi na dan održavanja bilo sve u najboljem redu.
Upravo zbog dobre organizacije od svjetske motociklističke federacije primili smo brojna priznanja, a kad vas proglase jednim od najboljih domaćina, to onda nešto i govori- ispričao nam je predsjednik Čop.

Slavljenička godina bit će zaokružena velikom proslavom kojom će se 25. listopada obilježiti 35 godina motocrossa i 30-ta obljetnica Motocross kluba.

Podijeli