Novosti Sport Događanja

Sanjkaški vikend na Plešivici

04.02.2014. / Nefertum IT
Sanjkaški kup Plešivica održao se tradicionalno proteklog vikenda na sanjkaškoj stazi Kamenice na Plešivici. Unatoč ledenoj kiši koja je neprestano padala ljubitelji sanjkanja nisu odustali od tradicionalnog spusta niz Kamenice.

U subotnjem dijelu natjecanja održao se Kup Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama na kojem su nastupili profesionalci iz Sanjkaškog kluba Plešivica 1907., a osim njih stazom su se odlučili spustiti i članovi još dvaju hrvatski sanjkaških klubova iz Bregane i Delnica. Pobjeda je ipak pripala Luki Gorniku iz Plešivice koji sanjka od svoje 7. godine.

sanjkanje1.jpg

- Kao mali sam uvijek jedva čekao snijeg i sanjkanje, volio sam to pa sam se učlanio i u klub tu u Plešivici. Sanjkam profesionalno več 8 godina. Natjecao sam se do sad u Austriji, Italiji, a trenutno se pripremam za Nacionalni i Svjetski kup u Rumunjskoj – kaže Luka.

U nedjelju je stazu mogao iskušati tko god je želio. Prema riječima organizatora sanjkati su došli natjecatelji iz Zagreba, Samobora i Jaske koji već tradicionalno dolaze svake godine.

sanjkanje2.jpg

- Odaziv je nešto manji nego prošllih godina, ali mi smo zadovoljni. Malo nas zeza ledena kiša pa nam je staza ledena, ali može se sanjkati – rekao je Drago Košćalj iz Sanjkaškog kluba Plešivica.

Cijelo popodne trajala je zabava na snijegu. Sanjkalo se u četiri kategorije; djevojčice, dječaci, dame i gospoda.

sanjkanje3.jpg

Sanjkaše je došao pozdraviti i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel kojemu je pripala čast da zajedno sa svojim zamjenicima Domagojem Šlatom i Stipom Bučarom svečano otvori Sanjkaški kup Plešivica 2014. Novosel je istaknuo kako je ponosan na dugu tradiciju sanjkanja na Plešivici kao i na uspjehe i rezultate članova plešivičkog sanjkaškog kluba.

sanjkanje4.jpg

Nakon završnice i proglašenja pobjednika obje je večeri uslijedila zabava do dugo u noć, a za nju su bili zaduženi tamburaški sastavi Begini i Gazde.

Podijeli