Novosti Sport Događanja

Sjajna nogometna priredba Jaske i Bregane

20.05.2021. / Redakcija

Sjajnu nogometnu priredbu prikazali su na stadionu Mare Bradvića nogometaši Jaske i Bregane. Vidjeli smo sve ono što nogomet čini lijepim i posebnim. Postignuto je pet pogodaka, bilo je rezultatskih preokreta, obostrano otvoreni gard suparnika, a nije nedostajalo žestine ni nervoze. Ali, sve ipak u granicama tolerancije. Nedostajalo je samo kvalitetno suđenje.

Nažalost, sudac Radišić, uz povremenu asistenciju svog prvog pomoćnika Horvatića, većim je dijelom utakmice donosio sumnjive i dvojbene odluke i u više situacija imao nejednaki kriterij. Ne smije se prešutjeti da su gotovo sve sporne odluke bile na štetu domaćeg sastava. Dvije su situacije bile pod posebnim povećalom. Dojam je da je u prvom dijelu sudac Radišić zažmirio na udaranje Všetečke u skoku, u šesnaestercu gostiju, a pomoćnik Horvatić je signalizirao, najblaže rečeno, krajnje sumnjivo zaleđe Miljeviću prilikom njegovog pogotka glavom, nesuđenog četvrtog za Jasku. Sve to, ali i neke druge odluke, učinile su utakmicu nervoznom, a epilog je deset žutih i jedan crveni karton. Što je najžalosnije, Radišiću to nije prvi puta.

No, dosta bi bilo o najslabijim karikama ove sjajne utakmice. Sve čestitke zaslužuju nogometaši obje momčadi. Prikazali su otvorenu igru, s dosta prigoda i pet pogodaka. Bio je to nogomet na daleko višoj razini od šestog ligaškog ranga. Domaći su poveli krasnim pogotkom Nada, koji je silovitim udarcem ljevicom pod gredu, prvi probio Milakovića. Gosti potom u svega šest minuta preokreću omjer u svoju korist i odlaze s minimalnom prednošću na odmor. U nastavku dvoboja Jaskanci puno hrabriji i odlučniji, a nagrada stiže u 57. minuti kada Tandarić precizno cilja i uz "poljubac" vratnice poravnava rezultat.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 62. minuti. Iz slobodnog udarca s tridesetak metara, Ivan Borković svojom razornom ljevicom pogađa desni gornji kut Milakovića za konačnih 3:2 i potpuno zasluženu pobjedu Jastrebova protiv lidera iz Bregane, koji je na Centrali pretrpio svoj tek drugi poraz u cijeloj sezoni, a prvi ove godine.

Na kraju, svakako treba uputiti čestitke i Jaskinom nekadašnjem vrsnom strijelcu, a sadašnjem oružaru Željku Idžakoviću, koji je i uz obilnu kišu proteklih dana, pa i na sam dan utakmice, vrhunski pripremio teren i sasvim sigurno znatno pridonio ovoj dojmljivoj nogometnoj predstavi i omogućio akterima u kopačkama da prikažu nogomet visoke razine u ovim našim amaterskim okvirima.

1.ŽNL ZAPAD - 29. KOLO
JASKA - BREGANA 3 : 2

JASTREBARSKO - Stadion Marijan Bradvić Mara. Bez gledatelja. Sudac: Radišić (Zaprešić) 5. Pomoćnici: Horvatić (Zaprešić) i Novak (Kraj Donji). Delegat: Sedmak (Lukavec).
STRIJELCI: 1:0 - Nad (11), 1:1 - Šimunić (12), 1:2 - Škacan (18), 2:2 - Tandarić (57), 3:2 - Borković (62).
JASKA: Mataušić 7,5, Mioković 7 (od 88. Vidaković -), Miljević 8, Novosel 7, Borovec 7,5, Nad 8, Mravunac 7,5, Cipovec 7 (od 46. Cuković 7,5, od 80. Koluder -), Tandarić 8, Borković 8,5, Všetečka 7,5. TRENERI: Mislav Bradvić i Viktor Šimanović 8.
BREGANA: Milaković 5,5, Radulj 6, Erceg 6 (od 66. Bišćan -), Dimitrovski 6, Pavlović 6,5, Runtas 6,5 (od 66. Vukić -), Škacan 7,5, Kostanjski 7, Babojelić 7 (od 70. Stanec -), Slaček 6 (od 50. Librić 6), Šimunić 7. TRENER: Dražen Vegel 6.
CRVENI KARTON: Vidaković (90).
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Borković.


AUTOR: TOMISLAV TADIĆ

Podijeli