Novosti Sport Događanja

Tilček team pokreće novu humanitarnu ligu

23.12.2020. / Maja Peranić

Vrijedni članovi jaskanskog Tilček teama za kraj ove godine obavijestili su nas o pokretanju novog humanitarnog projekta. Riječ je zapravo o humanitarnoj ligi kroz koju će sudionicima biti omogućeno da doniraju prikupljena sredstva udrugama koje pomažu djeci diljem lijepe naše.

Humanitarna liga pod nazivom Tilčekov put startat će sredinom siječnja, a ljubitelji sporta i svi rekreativci natjecat će se u tri kategorije: Trčanje/hodanje, MTB/bicikl i Trail/Planinarenje. Uz startni paket (medalja i buff), dijelit će se i nagradni fond od 7.200 kuna za najbolje natjecatelje, te liga ima važnu humanitarnu svrhu jer će svaki tjedan pobjednik lige donirati određeni financijski iznos udruzi po vlastitom izboru.

-Tjedni pobjednik određene kategorije lige “Tilčekov put” potpuno će samostalno odlučiti kojoj udruzi želi donirati financijski iznos. Nakon završenih prijava natjecatelja organizator će odrediti financijski iznos koji će se donirati svaki tjedan i tako svih šest kola. Visina pojedine tjedne donacije ovisit će o konačnom broju svih prijavljenih.Udruga koja će biti odabrana i koja će primiti donaciju mora biti javno prepoznata kao udruga za aktivnost i pomoć djeci-istaknuli su organizatori.

Tilčekova humanitarna liga bit će virtualna što znači da ćete startni broj dobiti prilikom online prijave, a online ćete i prijavljivati svoje rezultate.

Osim pojedinačno, u ligi se možete natjecati i kao klub s time da će se do klupskog rezultata doći zbrajanjem pojedinačnih rezultata članova nekog kluba. Za najbolji klub/tim u svakoj od kategorija osigurani su pehari na kraju lige, istaknuli su organizatori.

Prvo kolo lige Tilčekov put zakazano je za 15., 16. i 17. siječnja, održat će se šest kola, a pobjednika će se proglasiti 21. veljače.

Prijave za nastup u ovoj humanitarnoj ligi Tilčekov put već su krenule, a trajat će do kraja godine, 31. prosinca. Sve informacije o prijavama i samom natjecanju možete pronaći ovdje.

Galerija slika

Tilček team pokreće novu humanitarnu ligu

Podijeli