Novosti Sport Događanja

Tilčeki i Jeleni postali „Klubovi prijatelji“

17.08.2022. / Redakcija

Na nedavno održanom radnom sastanku Sportskog kluba Tilček Team i Orijentacijskog kluba Jelen iz Jastrebarskog, izvršni dopredsjednik Dejan Juranić iz Tilček Team-a i tajnik Ivan Šeperić Grdiša iz OK Jelen-a iskoristili su priliku i potpisali Sporazum „Klubovi prijatelji“.

- S Orijentacijskim klubom Jelen nas osim našeg Jastrebarskog povezuju činjenica da su pojedini članovi Tilčeka članovi i OK Jelena, te iako imamo s Jelenima zaista odličan odnos, danas potpisani Sporazum „Klubovi prijatelji“ je stepenica više u našoj budućoj suradnji. Prva planirana aktivnost koja nam vrlo ubrzo slijedi je odlazak Tilčeka s Jelenima u Rumunjsku na Prvenstvo Jugoistočne Europe i Veliku nagradu Rumunjske u orijentacijskom trčanju. Sporazum „Klubovi prijatelji“ je nastavak našeg plana rada protekle dvije godine, a ovdje ide za dokument između dva zainteresirana kluba koji potpisom Sporazuma postaju prijateljski klubovi po uvjetima navedenim u Sporazumu. Na taj način si kao prijateljski klubovi možemo uzajamno pomoći u raznim događanjima, organizacijama i sl. U više navrata smo spominjali da sa svakim klubom ili organizacijom, gdje naravno postoji mogućnost uzajamne suradnje, će svatko u Tilčekima imati potpunu podršku - istaknuli su iz vodstva Tilček Team-a.

Orijentacijski klub Jelen osnovan je 1994. godine pod okriljem Dočasničke škole Hrvatske vojske u Jastrebarskom. Tada još uvijek pod okriljem planinarskog saveza, klub je nosio ime POK HV Jelen (Planinarsko orijentacijski klub Hrvatske vojske Jelen) te već prve godine privlače zavidan broj mladih natjecatelja. Kasnije, osnutkom nacionalnog Saveza, klub mijenja ime u Orijentacijski klub Jelen pod kojim djeluju i danas.

Tijekom godina klub je postigao brojne rezultate: Pet puta bio je ekipni pobjednik Kupa Hrvatske te je odnio 10 pobjeda na Prvenstvu Hrvatske u štafeti (6 muških i 4 ženske štafete). Osim toga osvojio je preko 20 pojedinačnih seniorskih i preko 20 pojedinačnih juniorskih naslova u Kupu i na Prvenstvima Hrvatske te preko 40 naslova u kadetskim i mlađim kategorijama u Kupu i Prvenstvima Hrvatske.

 

Podijeli