Novosti Sport Događanja

Uskoro Zimska liga Japetić, krenule prijave!

26.11.2020. / Maja Peranić

Početkom prosinca, točnije prvog vikenda u prosincu, starta tradicionalna Zimska liga Japetić koja će također, kao i sve druge aktivnosti, zbog epidemiološke situacije, ove godine donijeti neke novosti u provođenju.

Prva od njih svakako se odnosi na start utrka koji neće biti zajednički, već kako organizatori iz AK Jastreb 99 najavljuju, "virtualni". Tijekom utrke natjecatelji će se morati pridržavati svih epidemioloških mjera, a svoje rezultate prijavljivati on-line.

Start je Parkiralište ispod Šumskog Dvora – Sveta Jana, a cilj terasa planinarskog doma na Japetiću. Postoje tri staze: Duga ( cesta ) – asfaltom 1 kilometar, ostalo makadam – 11.350 m, s visinskom razlikom 550 metara, kratka– planinarska staza 2,7 kilometara, visinske razlike 500 metara, te MTB – duga staza ( cesta ) – asfalt 1 kilometar, ostalo makadam – 11.350 m, a kojoj je visinska razlika 550 metara.

Trčat će se 10 kola svakog vikenda od 5. prosinca zaključno sa 7. veljače. Prijave za ligu bit će otvorene do 4.kola 27. prosinca. Svaki natjecatelj može se prijaviti za jednu od ponuđenih disciplina (staza) i to putem on-line prijave.

-Svatko individualno određuje vrijeme nastupa na kolu lige. Važno je samo da se aktivnost održi unutar datuma predviđenih za svako kolo. Trčati / biciklirati možete solo ili u društvu uz pridržavanje epidemioloških mjera. Korištenje štapova na kratkoj stazi je dozvoljeno. Nije dozvoljen nastup na električnim biciklima-istaknuli su organizatori.

Također ističu kako će se rezultati prijavljivati putem obrasca na stranici utrka.com. Rezultate će biti moguće dostaviti unutar dva dana nakon svakog kola. Za konkuriranje u poretku, za jedno od prva tri mjesta obavezan će biti i GPS zapis. Isti će se dostavljati zajedno s rezultatima.
Rezultati svakog kola i trenutni poredak bit će objavljeni na stranicama kluba AK Jastreb 99.

Startnima za ovogodišnju ligu iznosi 125,00 HRK i uplaćuje se jednokratno na žiro-račun AK Jastreb 99, IBAN HPB : HR09239000111000273367.

-Nagrade za troje prvoplasiranih u svim konkurencijama (duga, kratka, MTB), i u oba spola. Prvih troje u muškim i ženskim starosnim kategorijama dobivaju medalje kao i svih ovih godina. Svaki natjecatelj koji je uplatio startninu dobit će i pamučnu majicu s motivom lige-najavili su iz AK Jastreb 99.

Podjela nagrada i majica objavit će se naknadno.

Podijeli