Novosti Sport Događanja

Uspješan Planinarski uspon na Japetić

05.05.2014. / Nefertum IT
Iako su prognostičari najavljivali loše vrijeme povodom Praznika rada, četvrti Planinarski uspon na Japetić okupio je veliki broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje. Za sve koji su se odlučili na boravak u prirodi Športska zajednica je na pola puta nagradila prigodnim majicama, vodom,  energetskim bombonima te razglednicama, dok je gradsko društvo Crvenog križa ispred Žitnice organiziralo provjeru zdravstvenog statusa, razinu šećera i visinu srčanog tlaka.

uspon velika.jpg
FOTO: Športska zajednica

Sportska natjecanja

Športska zajednica i Klub koturaša Jastrebarsko održali su tom prilikom i drugi Biciklistički uspon na Japetić, koji je okupio 25 natjecatelja u dvije kategorije (24 muškarca i jednu ženu). Najbrži je bio Josip Domjančić ispred Denisa Tomašića i Tomislava Katalenića.

uspon velika 1.jpg
FOTO: Športska zajednica

Također je organizirana i tradicionalna utrka u brdskom usponu uz Žitnicu. Riječ je o izuzetno teškoj i zahtjevnoj utrci u kojoj natjecatelji u 380 metara trebaju svladati strminu Žitnice. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Nikica Smolić, koji je iza sebe ostavio Daria Gvozdanovića i Viktora Sarića. Kod žena je pobjeda pripala Valentini Pinturić Hrković, koja je bila uspješnija od Petre Grgas. Okitivši se pobjedama Nikica Smolić i Valentina Pinturić Hrković promovirani su u Kralja i Kraljicu Žitnice. 

uspon velika 2.jpg
FOTO: Športska zajednica

Podijeli