Novosti Sport Događanja

Uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton i XC MTB Gović

04.07.2022. / Redakcija

Usprkos izuzetno toplom danu i velikoj vrućini, u sklopu manifestacije Ljeto u Jaski uspješno su održani Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju i XC MTB Gović.

Nakon dvije godine pauze, Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme deveti puta je organiziralo ovo humanitarno događanje koje je imalo za cilj buđenje svijesti da u našem gradu postoji Inkluzivni centar Profectus. Centar djeluje više od deset godina i pruža usluge prevencije i ranog otkrivanja neurorizične djece te potiče komunikacijski i govorno-jezični razvoj djece.

Ovo sportsko rekreacijsko događanje svake godine okupi veliki broj trkača, sportaša i rekreativaca koji svojim sudjelovanjem pomognu da događanje bude što uspješnije. Svi sudionici ovog događanja su osim trčanja i hodanja donirali financijska sredstva koja su organizatori uručili predstavnicima navedene udruge.

Organizatori su iznimno zadovoljni odazivom i prikupljenim donacijama. Ultramaraton je počeo točno u podne i kontinuirano se trčalo 6 sati u krugu Parka. Krug je u dužini od 800 metara, te je ovom prilikom istrčano ukupno 545 krugova. Ova aktivnost nije imala natjecateljski karakter, ali svakako valja spomenuti one koji su najviše pretrčali. Brižit Jagarinec i Marko Grdanjski su trčali punih 6 sati i pritom je svako od njih istrčao 54 kruga, što je više od 43 kilometara.

Isti dan u poslijepodnevnim satima održana je i XC MTB Gović biciklistička utrka, za koju su organizatori DZSIR Jastreb extreme posebno uredili stazu po šumi Gović.

Najbolji kod seniora je bio Josip Domjančić ispred Zvonimira Klarića i Alana Trninića, dok je kod žena najbolja bila Tereza Vuković. Posebno treba spomenuti i troje jaskanskih biciklista juniora koji su također nastupili na utrci, te je Franko Čukoić bio prvi, Mihael Petrović drugi, a Roko Pukšar na trećem mjestu.

Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme zahvaljuje svima koji su se pridružili se ovom događanju i pomogli u ovoj humanitarnoj akciji.

 

Galerija slika

Uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton i XC MTB Gović Uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton i XC MTB Gović Uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton i XC MTB Gović Uspješno je održan Humanitarni 6-satni ultramaraton i XC MTB Gović

Podijeli