Novosti Sport Događanja

Vinogradar na pragu jesenskog naslova!

05.11.2018. / Redakcija

Pobjedom u derbiju na gostovanju kod drugoplasiranog Krka nogometaši Vinogradara su „zakaparili“ naslov jesenskog prvaka 3. HNL Zapad te tako na najbolji način okrunili plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Unatoč činjenici kako je u derbiju najvažnije ne izgubiti, gledatelji su na stadionu Josip Uravić Pepi na Krku mogli vidjeti efikasnu utakmicu koja je završila pobjedom zelenih sa 3:2, premda su mogli postići još poneki pogodak i slaviti još uvjerljivije. Početak utakmice donosi blagu terensku inicijativu domaćih no bez konkretnog učinka zahvaljujući organiziranoj obrani Vinogradara. Na samom kraju prvog dijela, već u sudačkoj nadoknadi, nakon nekoliko uzastopnih kornera zelenih, lopta se nakon „flipera“ u kaznenom prostoru odbija do Šćrbeca koji trese mrežu za vodstvo.

Domaćin nakon izmjena, poslije odmora kreće odlučnije u pokušaj poravnanja rezultata, a „hladan tuš“ doživljavaju u 62. minuti kada na asistenciju Štuleca zabija Dučkić. Samo tri minute kasnije već je na semaforu „nedostižnih“ 0:3, a strijelac je Bjelanović. Krk nakon toga kreće u potpunu ofenzivu, zanemarivši pritom obranu te pogocima Josipovića i Alilovića uspijevaju smanjiti rezultat, a „propuh“ u njihovoj obrani ne koriste zeleni kada ne uspijevaju realizirati niti jednu od nekoliko kontri.

Iza nogometaša Vinogradara tako je iznimno uspješan tjedan jer su nakon plasmana u četvrtfinale Kupa pobjedom kod izravnog konkurenta pobjegli na velikih sedam bodova prednosti. Četiri kola prije kraja jesenskog prvenstva pitanje jesenskog prvaka je praktički riješeno, a zeleni do kraja mogu postojeću prednost još i povećati za „mirnu plovidbu“ u proljetnom dijelu prvenstva. Porazu Krka su se najviše razveselile ostale momčadi koje su se uključile u borbu za drugo mjesto, a upravo jedna od njih, momčad Orijenta iz Rijeke iduće kolo gostuje u Mladini. (LC)

KRK - VINOGRADAR 2:3 (0:1)
Strijelci: 0:1 Šćrbec (45+1), 0:2 Dučkić (62), 0:3 Bjelanović (65), 1:3 Josipović (69), 2:3 Alilović (80)
KRK: Berković, Con, Kurolt, Čuturilo, Totić (58 Alilović), Zec, Mijić (46 Frančišković), Golić, Brdar, Malinić (46 Josipović), Gibičar. Trener: Lopac
VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić (64 Štulec), Bagarić, Bjelanović (90 Ramčić), Pavlešić, Prijić, Šćrbec (78 Topić), Čakarun, Dučkić, Džida. Trener: Gomerac

Podijeli