Novosti Sport Događanja

Vinogradar slavio u Rakovom Potoku

03.05.2021. / Maja Peranić

Nogometaši Vinogradara su za prvomajski vikend svojim navijačima podarili osmu proljetnu pobjedu slavivši u Rakovom Potoku kod istoimenog domaćina. Konačan rezultat od 3:1 mogao bi neupućenog promatrača zavarati da se radilo o rutinskoj pobjedi družine iz Mladine, no za pobjedu je proliveno puno znoja te zarađeno dosta batina od strane ratobornih domaćih igrača.

Utakmica još nije pošteno ni krenula kad su Rakovi iz potoka zabili za vodstvo. Strijelac je bio Makarun u šestoj minuti. Domaćini se nakon toga orijentiraju na čvrstu obranu, grubu igru s puno prekršaja, a svoje prilike traže iz eventualnih kontranapada. O njihovoj igri dovoljno svjedoči da su u prvom poluvremenu dobili četiri žuta kartona što i ne čudi kada u njihovim redovima ima bivših igrača Vinogradara te su bili posebno motivirani.

Drugo poluvrijeme zeleni sve više stišću i prijete, no na pogodak se čekalo do 79. minute kada Kristijan Gazilj pogađa iz voleja na rubu kaznenog prostora. U 86. minuti nakon dvaput pogođenog okvira domaćeg gola, izbijanja lopte s crte i blokiranog udarca lopta dolazi do Marka Pleskine koji ju smješta iza domaćeg vratara Jaklenca za preokret. U sudačkoj nadoknadi Toni Kurečki lijepo pogađa iz slobodnog udarca za potvrdu pobjede Vinogradara.

Pred momčadi Sanjina Lucijanića je zahtjevna završnica sezone budući da je dvobojem u Rakovom Potoku počela serija od 10 utakmica koje se moraju odigrati u nešto više od mjesec dana. Ovakav „ludi ritam“ stvarao je probleme i profesionalnim momčadima, a sigurno će znatno većih problema imati amaterske nogometne momčadi te će igrači plaćati danak ovakvom rasporedu natjecanja kreiranom od strane nadležnih nogometnih institucija. Vinogradaru koji trenutno zauzima 11. mjesto na ljestvici tako već u srijedu slijedi domaći susret protiv Svete Nedelje koji počinje u 17 sati.

Podijeli