Novosti Sport Događanja

Vraća se jaskanski Polumaraton - „Memorijal Predrag Bošnjak”: Prijavljeno preko 200 natjecatelja

20.05.2021. / Maja Peranić

Nakon što se prošle godine zbog epidemioloških mjera nije održao, poznati jaskanski Polumaraton, Memorijal Predraga Bošnjaka koji već više od 20 godina organizira Atletski klub Jastreb 99, ove će se godine ipak održati. Polumaraton se vraća na velika vrata jer će, kako doznajemo od organizatora, okupiti preko 200 trkača iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva.

Bit će to 22. Polumaraton, a 4. puta održat će se kao Memorijal Predrag Bošnjak, u čast prerano preminulom predsjedniku kluba, jednom od najzaslužnijih pojedinaca za razvoj atletike u našem gradu.

Kako i uvijek trčat će se dvije utrke i to Polumaraton dug 21.1 kilometar asfaltiranom, valovitom stazom, a trasa je već dobro poznata: Jaska – Gornja Reka – Kupeč dol, Prodin dol – Ivančići – Sveta Jana – Črnilovec – Jaska. Svaki kilometar je označen, a okrijepe su na svakih 3 – 4 kilometara. Uz polumaraton očekuje se i 5 kilometra duga Utrka građana.

Start polumaratona bit će u nedjelju, 23. svibnja, na Štrosu u 10 sati, a utrke građana u 10.30 sati uz pridržavanje svih mjera propisanih od strane stožera Civilne zaštite.

Podijeli