Novosti Sport Događanja

Završila Proljetna cross i duatlon liga

24.04.2014. / Nefertum IT
Petim kolom završila je Proljetna cross liga i XC duatlon liga Gović 2014. koju su na novim stazama u šumi Gović organizirali Jastreb extream team i Športska zajednica. Proljetno izdanje lige okupilo je šezdesetak trkača, koji su se borili za što bolji plasman na dugoj i kratkoj stazi.

cros velika.jpg
FOTO: Športska zajednica

Najbrži u muškoj konkurenciji na dugoj stazi od 5 200 metara bio je Kristijan Rubinić, ispred Antonia Marečića i Igora Zoroja, dok je u ženskoj konkurenciji na ovoj stazi najbrža bila Valentina Pinturić- Hrković, koja je iza sebe ostavila Dariju Županić i Gabrijelu Šalković. Martin Galović i Lovro Mrakužić bili su najbrži dječaci na dugoj stazi.

Na kratkoj stazi od 3 200 metara pobijedio je Krešimir Radelja, iza kojeg su se smjestili Martin Lončarić i Hrvoje Fičurin. Andreja Ivak Fičurin bila je najbrža žena na kratkoj stazi, ispred Adrijane Krlin i Josipe Kovačević. U konkurenciji djece kod dječaka je najuspješniji bio Lovro Galović, a kod djevojčica Jana Budinšćak.

Održana i dva kola XC DUM duatlon lige

Paralelno s Proljetnom cross ligom održana su i dva kola XC DUM duatlon lige. Osim trčanja, ovo interesantno natjecanje obuhvaćalo je i gađanje iz zračne puške, te vožnju na biciklu. Na ovom zahtjevnom natjecanju najbolji su bili Gabrijela Šalković i zagrebački triatlonac, Viktor Sarić.

cross velika 1.jpg
FOTO: Športska zajednica

-Valja spomenuti da su i ovaj puta na cross ligu uz domaće trkače dolazili i oni iz Zaboka, Oroslavlja, Krapine, Karlovca, Zagreba i Samobora, čime je ova liga pokazala da svojom organiziranošću i lijepom stazom okuplja veliki broj zaljubljenika u trčanje- ističu organizatori.

cross velika 2.jpg
FOTO: Športska zajednica

Podijeli