Novosti Sport Događanja

Zbog igrača pozitivnog na koronu momčad Vinogradara nije se pojavila na utakmici

27.11.2020. / Maja Peranić

Nogometni presedan dogodio se proteklog vikenda na Mladini kada je NK Vinogradar trebao ugostiti NK Ban Jelačić u susretu Jedinstvene županijske nogometne lige. No, domaća se momčad nije pojavila na terenu. Doznajemo kako su gostujući igrači, treneri i suci pojavili na Mladini i naišli na zaključana vrata.

Svemu je kriv – koronavirus. Poručuju iz uprave kluba s Mladine čiji je direktor Luka Cipurić objasnio da je ranije zatražio odgodu utakmice zbog igrača pozitivnog na koronavirus.

-U subotu ujutro saznali smo da je jedan od naših igrača pozitivan na koronavirus. Sukladno svemu odmah sam kontaktirao povjerenika natjecanja Željka Mihalja i zatražio odgodu utakmice. Radi potrebne dokumentacije nakon razgovora s povjerenikom kontaktirao sam g. Stipu Bučara ispred Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog te mi je Stožer izdao preporuku o neigranju utakmice te obustavu daljnjih aktivnosti dok god imamo zaraženih igrača. Sve sam uredno proslijedio putem maila Nogometnom savezu Zagrebačke županije da bi u nedjelju ujutro telefonski razgovarao s povjerenikom koji na temelju toga i dalje nije želio odgoditi utakmicu-rekao nam je Cipurić.

Dodao je kako su mu na prvom mjestu bili zdravlje igrača i gostiju, koji se nogometom bave amaterski, a potom i zdravlje njihovih obitelji.

Zbog ovog slučaja NK Vinogradaru može biti upisan rezultat od 0:3 zbog ne pojavljivanja na utakmici koja službenu odgodu na vrijeme nije dočekala. Odluka Saveza o kazni za NK Vinogradar još se čeka, a u prilog im ide odluka Nacionalnog stožera o obustavljanju svih utakmica na amaterskim razinama zbog korona krize.

Podijeli