°C 12

Zbog igrača pozitivnog na koronu momčad Vinogradara nije se pojavila na utakmici

27.11.2020.

Maja Peranić

Nogometni presedan dogodio se proteklog vikenda na Mladini kada je NK Vinogradar trebao ugostiti NK Ban Jelačić u susretu Jedinstvene županijske nogometne lige. No, domaća se momčad nije pojavila na terenu. Doznajemo kako su gostujući igrači, treneri i suci pojavili na Mladini i naišli na zaključana vrata.

Svemu je kriv – koronavirus. Poručuju iz uprave kluba s Mladine čiji je direktor Luka Cipurić objasnio da je ranije zatražio odgodu utakmice zbog igrača pozitivnog na koronavirus.

-U subotu ujutro saznali smo da je jedan od naših igrača pozitivan na koronavirus. Sukladno svemu odmah sam kontaktirao povjerenika natjecanja Željka Mihalja i zatražio odgodu utakmice. Radi potrebne dokumentacije nakon razgovora s povjerenikom kontaktirao sam g. Stipu Bučara ispred Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog te mi je Stožer izdao preporuku o neigranju utakmice te obustavu daljnjih aktivnosti dok god imamo zaraženih igrača. Sve sam uredno proslijedio putem maila Nogometnom savezu Zagrebačke županije da bi u nedjelju ujutro telefonski razgovarao s povjerenikom koji na temelju toga i dalje nije želio odgoditi utakmicu-rekao nam je Cipurić.

Dodao je kako su mu na prvom mjestu bili zdravlje igrača i gostiju, koji se nogometom bave amaterski, a potom i zdravlje njihovih obitelji.

Zbog ovog slučaja NK Vinogradaru može biti upisan rezultat od 0:3 zbog ne pojavljivanja na utakmici koja službenu odgodu na vrijeme nije dočekala. Odluka Saveza o kazni za NK Vinogradar još se čeka, a u prilog im ide odluka Nacionalnog stožera o obustavljanju svih utakmica na amaterskim razinama zbog korona krize.