°C 11

Vrijedna medicinska pomagala donirana GDCK-u Jastrebarsko, moći će ih koristiti sugrađani u potrebi

13.11.2020.

Maja Peranić

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ gradskim društvima s područja Zagrebačke županije donirana su pomagala u vrijednosti 185.772,00 kune. Donaciju Društva Crvenog križa Zagrebačke županije uručila je ravnateljica Drinka Sopta i predsjednik Društva dr. med. Ivica Cvetković.

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Gradskom društvu Crvenog križa Jastrebarsko donirano je 6 električnih kreveta, 1 medicinski madrac, 6 antidekubitalnih madraca, 7 komada PVC plahti, 3 hodalice, 3 toaletna stolca te 3 hodalice u ukupnoj vrijednosti 23.115,00 kn.

-Ovim putem se zahvaljujemo DCK Zagrebačke županije na donaciji koji su kroz zajednički projekt „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“  prepoznali veliku potrebu naših sugrađana kojima su ovakva vrsta pomagala od iznimne važnosti-istaknuli su iz GDCK-a Jastrebarsko.