Novosti Sport Događanja

Vjeronaučna olimpijada održana u Krašiću

05.02.2018. / Maja Ivčić

Osnovna škola kardinala Alojzija Stepinca Krašić bila je domaćin županijskog natjecanja iz vjeronauka - Vjeronaučne olimpijade, koja se održala 31. siječnja. Tog dana Krašić je posjetilo stotinjak učenika s područja cijele županije, sa svojim mentorima.

Natjecanje je okupilo učenike 19 osnovnih i 5 srednjih škola s područja županije, a koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Najboljima među njima pokazali su se osnovnoškolci iz Zaprešića – OŠ Antuna Augustinčića sa svojim mentorom Ilijom Nikolićem, dok su među srednjoškolcima briljirali gimnazijalci iz Velike Gorice s mentoricom Natašom Čurić.

Tema ove Vjeronaučne olimpijade bila je "Kršćani na putu dijaloga" s čime su se učenici pobliže upoznali.

Domaćini su se potrudili organizirati natjecanje prije kojeg su učenici krašićke škole izveli prigodni scenski program, a nakon ispita goste su poveli u razgled župne crkve Presvetog Trojstva i spomen sobe blaženog kardinala.

Po završetku su podijeljena i zaslužna priznanja kao i nagrade pobjedničkim ekipama koje očekuje nadbiskupsko natjecanje koje će se u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk održati 27. veljače u Zagrebu.

(foto: Općina Krašić)

Podijeli