°C 1

Grad Jastrebarsko nabavit će kontejner za obitelj Jambrović iz Svete Jane

12.01.2021.

Maja Peranić

Nakon što smo objavili priču o obitelji Jambrović iz Drage Svetojanske kojoj je u razornom potresu 29. prosinca teško stradala kuća te nije za uporabu, Grad Jastrebarsko održao je sastanak s predstavnicima Mjesnih odbora svetojanskog područja kao i s građanima kojima su stradale kuće. Na sastanku je bila prisutna i gospođa Andrea Jambrović kojoj je Grad Jastrebarsko obećao nabaviti željeni kontejner.

Iz Grada su istaknuli da su obitelji Jambrović, odmah po saznanju da im je kuća teško stradala, ponudili smještaj na nekoliko lokacija u gradu, što je obitelj odbila.

-Obitelji Jambrović na raspolaganje je ponuđena stambena kuća s gospodarskim objektima u Gornjoj Reki. Kuća je kao takva odmah spremna za useljenje, a s obzirom na to da je ista vrlo prostrana, grijana te ima ugrađenu i novu stolariju, zasigurno je kvalitetno rješenje za privremeno zbrinjavanje ove jaskanske obitelji, naročito u ovo zimsko doba. Nadalje, drugo ponuđeno rješenje iznašlo se u suradnji s upravom DVD-a Jastrebarsko, a koji su ovoj obitelji ponudili smještaj u apartmanu njihovog vatrogasnog doma-priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

Iz Grada ističu da unatoč naporima da joj se pomogne, obitelj Jambrović ne želi prihvatiti ponuđena rješenja te ostaje pri svom, da svoje ognjište ne želi napustiti. Gospođa Andrea Jambrović u nekoliko navrata nam je objasnila da to ne može i ne želi učiniti iz brojnih razloga među kojima je i briga za životinje te da je jedino rješenje za nju da joj se u dvorište postavi stambeni kontejner. Budući da Grad Jastrebarsko trenutno nema u vlasništvu takav kontejner Grad je odlučio poduzeti korake kako bi ga nabavio.

-S obzirom da Grad Jastrebarsko ne posjeduje kontejner u svom vlasništvu niti trenutno ne može pribaviti raspoloživi kontejner koji bi zadovoljio normalne uvjete stanovanja, poduzeti su koraci za nabavku novoga, a koji će zatim, po dolasku, ovoj obitelji biti i dodijeljen na korištenje. Gospođa Jambrović, prilikom sastanka, upoznata je s činjenicom da se, zbog nastale situacije s potresom i velike potražnje, kontejner čeka i više od mjesec dana-istaknuli su iz Grada dodavši da je obitelj Jambrović zamoljena da barem privremeno, dok čeka željeni kontejner, napusti opasnu kuću.

Osim obitelji Jambrović, na području Svete Jane kuće su stradale i obitelji Jagodić i Mlinarić kojima je također potrebna pomoć, a kako tvrde iz Grada na sastanku se razgovaralo i o daljnjim koracima i prijedlozima u svezi rješavanja njihovih situacija. O konkretnim potezima odlučit će se nakon konačnog mišljenja statičara, a o čemu će obitelji i javnost biti pravovremeno obaviještena, izvijestili su iz Grada Jastrebarskog.

S obzirom na to da je iz Grada najavljeno kako će se uključiti u obnovu jedne obiteljske kuće na području Sisačko-moslavačke županije, gdje naši sugrađani svakodnevno pomažu, Gradu neće biti problem pobrinuti se i za naše Jaskance te nabaviti stambeni kontejner svetojanskoj obitelj kojoj je prijeko potreban.